Find out more about endangered species

пʼятниця, 8 червня 2012 р.

Молитва до св. свм. Йосафата


Молитва до святого священномученика Йосафата




Святий священномученику Йосафате! Ти, що пролив свою кров як мученик за Христову Церкву, ти завжди бажав і постійним і наполегливим благанням просив Всемогутнього Бога благодаті об’єднання всіх народів з Апостольським Престолом.
Допоможи, щоб це твоє палке бажання сповнилося, гаряче тебе просимо. Хочемо, щоб ти був для тієї святої цілі нашим заступником перед Милосердним Богом і Отцем, щоб якнайшвидше настав день, у якому всі християнські народи разом з нами створили одне-єдине стадо в дусі злагоди та любові під проводом намісника Петрового.
Святий священномученику Йосафате! Ти своєю мученицькою смертю залишив церкві величезне свідоцтво про святу віру. Випроси нам, щоб і ми зберегли цей Божий дар і свідчили словами та всім своїм життям правдивість тієї святої віри.
Випроси нам ласку, щоб ми вірно жили Божими заповідями. Приведи тих, що живуть у гріху та у теряві незнання, до роздуму над своїм спасінням.
Потіш засмучених, скріпи слабовірних і зроби, щоб усі відчули твоє сильне заступництво у Найсвятішого Подателя всякого добра.
Учини, святий Йосафате, своїми молитвами, щоб у цілому нашому народі запанувала єдність у вірі, щоб усі стали дітьми однієї святої вселенської Церкви та щоб увесь український народ, збагачений Божим благословенням, прославляв Бога, який нагородив тебе нев’янучим вінцем у Своєму Царстві.
Радуйся, мученику церковної єдности, бо і нині проповідуєш з’єднання!
Радуйся і молися за наше спасіння! Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар